Verzekeren

Verzekeren

Bij een kapitaalverzekering betaalt men maandelijks/periodiek een premie voor een kapitaal dat bij overlijden wordt uitgekeerd. Het uit te keren kapitaal spreekt men van te voren af met de verzekeringsdeskundige. Op het moment van overlijden zal dit kapitaal beschikbaar zijn om de uitvaart te kunnen betalen. Sommige verzekeraars zullen het bedrag indexeren, kunt u meedelen in de winst of bestaat de mogelijkheid dat de verzekeraar jaarlijks een percentage aan rente bijschrijft. Uitvaarten worden jaarlijks duurder, controleer daarom van tijd tot tijd of uw kapitaalverzekering nog toereikend is.

Bij een deposito stort men een bedrag ineens bij een verzekeringsmaatschappij of uitvaartondernemer. Door de betaling van het deposito is op het moment van overlijden de uitvaart al betaald. Jaarlijks krijgt u bericht van de rentebijschriiving.

Een natura uitvaartverzekering is een verzekering die men afsluit en waar men een premie voor betaalt tot het overlijden. Er is een leeftijdgrens verbonden aan het afsluiten van de naturaverzekering. Deze ligt meestal rond de 70 jaar. Hoe jonger men de verzekering afsluit hoe lager de premie zal zijn. De naturaverzekering verzekert de meest voorkomende diensten bij een uitvaart en keert geen geld uit. In sommige gevallen kan men bijverzekeren voor een vrij te besteden bedrag. Per maatschappij is het dienstenpakket verschillend. Een natura uitvaartverzekering werkt vaak met vaste uitvaartverzorgers. Veelal is het mogelijk hier van af te wijken. Informeer hiernaar bij uitvaartbegeleiding Novak en Sinnema.

Bewaren